понедељак, 25. јануар 2010.

KNJIŽEVNI KONKURSI

11. MEĐUNARODNI POGRANIČNI SUSRETI FORUM TOMIZZA
(Trst-Kopar-Umag, 26.-29. 5. 2010.)
Objavljuje

MEĐUNARODNI KNJIŽEVNI NATJEČAJ
LAPIS HISTRIAE 2010
za kratku prozu
na temu:

Status quo... vadis?

Perspektive (multi)kulturalnog aktivizma: što ostaje nakon što se svjetla pozornice ugase?
KRITERIJI NATJEČAJA:

1. tekst mora biti izvoran i neobjavljen
2. ne smije biti dulji od 15 kartica (21.750 znakova)
3. u obzir dolaze svi jezici (i dijalekti!) naše regije
4. autori se natječu isključivo s jednim radom
5. najbolji rad bit će nagrađen simboličnim artefaktom LAPIS HISTRIAE, te novčanom nagradom u iznosu od 1.000,00 eura
6. stručni ocjenjivački odbor broji tri člana
7. ocjenjivački odbor zadržava pravo ne dodijeliti nagradu
8. rok slanja tekstova je: 17. 04. 2010.
9. tekstu treba priložiti osobne podatke (adresu, broj telefona, e-mail, kratku biografiju s godinom rođenja)
10. radovi, otisnuti u 4 primjerka, šalju se poštom na adresu: Gradska knjižnica Umag, Trgovačka 6, 52470 Umag, Hrvatska, s naznakom za LAPIS HISTRIAE, i dodatno na e-mail: lapis@gku-bcu.hr
11. radovi koji ne budu stigli na obje adrese neće moći ući u konkurenciju
12. autori ustupaju pravo na objavljivanje njihovog teksta Gradskoj knjižnici Umag; dvanaest radova po izboru žirija bit će objavljeno u Zborniku Lapis Histriae 2010 krajem godine
13. nagrada će se svečano dodijeliti autoru pobjedničkog rada na 11. Forumu Tomizza, u Umagu, 28. 5. 2010. godine

Dodatne informacije: Gradska knjižnica Umag (lapis@gku-bcu.hr, www.forumtomizza.com; +385/52/721-561)


Raspisan konkurs SKD za nagradu "Biljana Jovanović"


BEOGRAD - Srpsko književno društvo (SKD) raspisalo je konkurs za dodelu nagrade "Biljana Jovanović", za prozna, pesnička i dramska dela objavljena 2009. godine, saopšteno je danas iz Srpskog književnog društva.
Knjige u pet primeraka treba poslati na adresu: Srpsko književno društvo, Francuska 7, Beograd, najkasnije do 10. februara. Nagrada se sastoji iz povelje i novčanog iznosa, a ime dobitnika biće objavljeno sredinom marta, navedeno je u saopštenju. (Tanjug)Konkurs za najbolju neobjavljenu savremenu srpsku pripovetku

Kulturni centar iz Šapca raspisuje
KNJIŽEVNI KONKURS Za najbolju neobjavljenu savremenu srpsku pripovetku i dodeljuje
KNJIŽEVNU NAGRADU „LAZA K. LAZAREVIĆ“
Nagradu čine: Plaketa i novčani iznos od 50.000,00 dinara.
Pripovetke moraju biti otkucane u tri primerka, najduže do deset strana, potpisane šifrom, a u posebnom kovertu razrešenje šifre . Rukopise koji se ne vraćaju, slati na adresu: Kulturni centar, Gospodar Jevremova 12, 15000 Šabac
Sa naznakom:
Za književni konkurs
Konkurs će biti otvoren od 01. februara do 03. marta 2010. godine
Sve informacije možete dobiti putem telefona: 015/305-830; 015/346-929, ili na e-mail: programi@gromnet.net
Konkurs za nagradu "Đura Đukanov"


Narodna biblioteka "Jovan Popović" iz Kikinde raspisala je 19. januara 2010. godine konkurs za literarnu nagradu "Đura Đukanov".
Nagrada se dodeljuje za najbolju zbirku pripovedaka autora mlađeg od 30 godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima.

Nagrada "Đura Đukanov" se sastoji od štampanja knjige džepnog formata, broširanog poveza, u tiražu od 350 primeraka.

Rok za dostavljanje rukopisa je 1. maj 2010. godine.

Rukopise slati isključivo u elektronskom formatu, na e-mail adresu:
konkurs_djukanov@hotmail.com
ili poslati CD na adresu:
Narodna biblioteka "Jovan Popović", Trg srpskih dobrovoljaca 57, 23300 Kikinda.
Sa naznakom: Za literarni konkurs.

Rukopise slati potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom stanovanja, telefonom i e-mailom. Rukopisi poslati sa nepotpunim podacima ili u neodgovarajućem formatu neće moći da konkurišu za nagradu.

Žiri nagrade "Đura Đukanov" radi u sastavu: Jasmina Vrbavac, književna kritičarka iz Beograda, Vladimir Arsenić, književni kritičar iz Zrenjanina, i Gojko Božović, književni kritičar iz Beograda.

Dosadašnji dobitnici nagrade "Đura Đukanov" su: Branislav Ćurčić iz Sombora, za 2005. godinu, Marica Puškaš iz Novog Sada, za 2006. godinu, Biljana Ćućko iz Batajnice, za 2007. godinu, Dragana Dukić iz Kikinde, za 2008. godinu i Ivica Milarić iz Novog Sada, za 2009. godinu.

Odluku o dodeli nagrade žiri će doneti najkasnije do 1. septembra 2010. godine. Nagrada će zvanično biti uručena laueratu u Narodnoj biblioteci "Jovan Popović" 19. januara, na dan rođenja Đure Đukanova, značajnog banatskog pisca, godinu dana od raspisivanja konkursa.RUKOPISI 33

Konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora eks–Ju.
Dom omladine Pančevo i ove godine je raspisao konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora eks-Ju – „Rukopisi 33“.
Konkurs će biti produžen do 10. februara 2010. godine, a pravo učešća imaju sve devojke i mladići od 15 do 27 godina koji pišu na jezicima bivših ex-Ju republika.
Treba poslati tri pesme ili tri priče dužine do četiri kucane strane (dakle, do 10 000 karaktera, veličina fonta 12), potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom, brojem telefona i i-mejlom na adresu ispod.
,,Rukopisi 33″ izaći će iz štampe do maja 2010. godine.
Rok prijave: 10/02/10 Kontakt: Dom omladine Nemanja Blagojević Svetog Save 10 26000 Pančevo Srbija zbornikrukopisi@gmail.com www.domomladinepancevo.com

Konkurs Gradske knjižnice


Evropski centar za kulturu i debatu “GRAD” 26. januara započinje sa književnim programom pod nazivom “Gradska knjižnica” u okviru kog objavljuje konkurs za kratku priču na temu “Gradske priče”, a izbor najboljih priča će krajem godine biti objavljen u zbirci sa istoimenim nazivom. Konkurs je regionalnog karaktera, tako da će se uzimati u obzir priče sa prostora Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Srbije.
Stručni žiri će se takođe sastojati od eminentnih pisaca i književnih kritičara iz Srbije i iz regiona, a sam konkurs će trajati do kraja juna 2010. godine.

Priče slati na knjiznica@culturalfront.net

Priča može da sadrži do 15.000 karaktera, ( tj. do sedam strana).


'Sparkov' natječaj za najljepšu ljubavnu pjesmu


I ove godine otvoren je natječaj Udruge umjetnika 'Spark' iz Velike Gorice za najljepšu ljubavnu pjesmu povodom Valentinova. Rok: 2.2.2010.
Pravila natječaja:
1. Natjecati se mogu svi zainteresirani osim članova Udruge "Spark" i članova njihovih obitelji.
2. Svaki kandidat može poslati samo jednu pjesmu na hrvatskom jeziku koja do završetka natječaja i proglašenja najboljih ne smije biti nigdje objavljena.
3. Pjesme mogu biti pisane bilo kojim stilom. Ne smiju biti duže od 25 pisanih redova (plus naslov i razmaci između kitica, ako postoje).
4. Pjesme se dostavljaju čitko napisane ili tiskane na računalu ili pisaćem stroju.
5. Potrebno je dostaviti pet kopija pjesme, svaku na zasebnom listu, potpisanu isključivo šifrom (na primjer, Afrodita, Mefisto, Vjerni, Mjesečina…).
6. Pjesme treba staviti u veću omotnicu (kuvertu) u kojoj se treba nalaziti i zalijepljena manja omotnica na kojoj izvana piše samo vaša šifra a u njoj podaci o autoru – ime, prezime, adresa, broj telefona i e-mail adresa (ako ju imate).
7. Bit će prihvaćene sve pjesme koje udovoljavaju navedenim kriterijima ako budu poslane najkasnije do 2. veljače 2010. godine (datum slanja na poštanskom pečatu).
8. Sve prihvaćene radove nezavisno će pregledati i ocijeniti pet članova prosudbenog odbora. Molimo da pošaljete pjesmu koju ste pisali svojim srcem i svojom dušom jer će "autori" plagijata biti navedeni u obrazloženju diskvalifikacije.
9. Autori deset najbolje rangiranih pjesama dobit će poštom diplome ili priznanja koja su osvojili.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na internetskim stranicama "Sparka" (www.spark-vg.info), na više drugih stranica na internetu, te u nekim drugim hrvatskim medijima. Autori pjesama za koje će prosudbeni odbor smatrati da su najbolje (prvo, drugo i treće mjesto) dobit će diplomu i prigodnu nagradu.

Pjesme šaljite na adresu:
Đurđa Parać
Pleška 125
10410 Velika Gorica
(Za natječaj "Spark" - Valentinovo 2010)

VAŽNO:
Molimo vas da se striktno pridržavate navedenih propozicija da ne bude diskvalificiranih autora. Prošle godine morali smo, nažalost, diskvalificirati nekoliko zaista lijepih pjesama. Ponavljamo, šalje se samo jedna pjesma! Ime, prezime i ostali podaci o autoru smiju se nalaziti jedino u priloženoj zatvorenoj kuverti koja se otvara tek nakon završenog ocjenjivanja i rangiranja.Čitajte svoje stihove uz jazz


Udruga za promicanje jazz glazbe i kulture - JAZZart raspisala je natječaj za čitanje stihova uz jazz glazbu. Rok: 4.1.2010.

TRAŽE SE PJESNIČKE DUŠE!!!
Pišete poeziju i želite pročitati svoje stihove u javnosti? Pokušajte nešto novo i eksperimentirajte uz jazz glazbu!

Pošaljite nam 10 svojih pjesama na temu grada i stručni žiri će odabrati one najbolje koji će imati priliku predstaviti se javnosti u sklopu "Jazz&Poetry" večeri u Jazz Clubu!

Možda vas je nešto u gradu inspiriralo, potaknulo na razmišljanje, doživjeli ste neka nova iskustva u novom gradu tijekom putovanja, upoznavanje njegovih stanovnika vas je inspiriralo??

Pišite i šaljite na e-mail: info@jazzart.hr te se predstavite javnosti 14.1. u Jazz Clubu u Gundulićevoj 11!

Rezultati natječaja bit će objavljeni 4.1.2010.
Fax: +385 1 55 60 779
info@jazzart.hr
www.jazzart.hrArt Attack! 2010 – natječajII. Festival aktivističke poezije Art Attack! raspisuje natječaj na temu 'Ulica'. Natječaj je međunarodnog karaktera, a sudjelovati mogu autori do 30 godina starosti koji pošalju svoje radove na hrvatskom ili engleskom jeziku do 10. ožujka 2010.
Promišljajući o angažiranoj književnosti kao formi koja ima mogućnost utjecati na javno mnijenje i potaknuti pozitivne promjene u društvu, festival 'Art Attack!' ulazi u svoje drugo izdanje. Tema natječaja je 'Ulica' odnosno beskućništvo, a od autora se traži da je istraže i obrade na kreativan način koji će predstaviti jedan ili više problema s kojima je suočena ta rastuća društvena skupina te da svojim promišljanjima i prijedlozima ponude rješenje određenih problema.
Radove na hrvatskom ili engleskom jeziku potrebno je poslati na adresu art.attack.fest@gmail.com do 10. ožujka 2010. Sudjelovati se može slanjem najviše tri pjesme i/ili tri fotografije na zadanu temu.
Stručni žiri odabrat će 15 najboljih radova koji će potom biti obavljeni u dvojezičnom zborniku, kao i 15 fotografija koje će biti izložene tijekom i poslije festivala. Uz radove je potrebno priložiti i osnovne podatke o autoru: ime i prezime, datum i mjesto rođenja kao i kratku biografiju koja uključuje autorova književna postignuća i ambicije, iskustvo u društveno korisnom radu, volontiranju, političkom angažmanu i sl. O rezultatima natječaja autori će biti obaviješteni do kraja ožujka 2010.
Festival će trajati pet dana te će, kao i prethodne godine, obuhvaćati razna književna i aktivistička zbivanja kojima će se nastojati pozitivno djelovati na društvenu situaciju. Zbivanja će uključivati: izložbu fotografija, predstavljanje zbornika i čitanje nagrađene poezije, diskusije, radionice, predstavljanje udruga i organizacija koje sudjeluju u projektu i konkretan volonterski rad s beskućnicima. Poseban program osmislit će se u suradnji sa splitskim kazalištem Ilirik koji je partner projekta.
Nagrađeni autori bit će pozvani da sudjeluju u zbivanjima u Zagrebu i Splitu u svibnju 2010. Svi zainteresirani pozivaju se da prisustvuju najavljenim zbivanjima koja su otvorena za javnost, kao i da svojim prijedlozima sudjeluju u kreiranju što produktivnijeg programa.Konkurs za književnu nagradu „Aladin Lukač”

NOVI PAZAR – Dom kulture „Oslobodenje“ raspisao je konkurs za književni nagradu Aladin Lukac koja se dodeljuje za najbolju objavljenu knjigu stvaralaca koji nisu stariji od 27 godina.
Na konkurs se mogu javiti stvaraoci iz Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske, a nagrada je jedna i nedeljiva. Novcani iznos nagrade je 450 eura.
Uz prijavu je potrebno dostaviti tri primerka knjige, adresu i telefon autora, a žiri ce razmatrati knjige pristigle do 28.februara.
Knjige treba slati na adresu: Dom kulture „Oslobodenje“, Stevana Nemanje 2, 36 300 Novi Pazar. Svecano urucenje nagrade predviđeno je za prvu sedmicu aprila.Konkurs za IX kolo edicije „Prvenac“

Studentski kulturni centar Kragujevac raspisuje Konkurs za IX kolo edicije „Prvenac“.

Uslovi konkursa:
- Pravo učešća imaju autori do 35 godina starosti koji do sada nisu objavili knjigu;
- U obzir dolaze pesnički, prozni, esejistički, dramski i međužanrovski radovi;
- Konkurs je otvoren do 15. aprila 2010. godine;
- Žiri će objaviti imena autora čije knjige ulaze u izdavački plan edicije “Prvenac”, na dan Univerziteta, 21. maja 2010. godine;
- Radove sa punim imenom i prezimenom i kraćom biografijom, dostaviti u tri primerka na adresu: Studentski kulturni centar, Radoja Domanovića br. 12, 34000 Kragujevac;
- Autori izabranih radova biće lično obavešteni;
- Studentski kulturni centar će izabrane knjige objaviti do Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu;
- Rukopisi se ne vraćaju.
Ustanova
Studentski kulturni centar, Kragujevac http://www.skckg.com/index.php?p=125Otvoren natječaj za najljepše pismo za mlade BiH 2010.

Svjetska poštanska unija (UPU) i UNESCO i ove godine organiziraju međunarodno natjecanje u pisanju pisama za mlade kako bi potaknuli razvijanje umijeća pisanja te promicanje međunarodnog prijateljstva. Natjecanje u BiH zajednički organiziraju Hrvatska pošta Mostar, BH Pošta i Pošte Srpske.

Prošlo je više od 30 godina od pronalaska smrtonosnog virusa HIV-a, a lijek za njega još nije pronađen. Svakodnevno se ovim virusom zarazi i do 7.500 stanovnika zemlje, a najveći broj zaraženih je u starosnoj dobi od 15 do 24 godine. Više o tome možete saznati na stranici.

Propozicije 39. međunarodnog natjecanja su sljedeće:

1. Tema: "Napiši pismo nekome da mu objasniš zašto je važno govoriti o AIDS-u i kako se možemo zaštititi od ove bolesti"

2. Sudionici: Mladi ljudi do 15 godina starosti

3. Sadržaj: Originalna pisma dužine 500 – 800 riječi

4. Pismo mora sadržavati sve elemente pisma: (adresu primatelja, datum, oslovljavanje, sadržaj, pozdrav, potpis, adresu pošiljatelja)

5. Sastavi ne smiju promovirati neko političko ili religijsko mišljenje

6. Uz rukopisom napisano pismo potrebno je dostaviti i njegov prijepis napisan na računalu ili pisaćem stroju

7. Uz pismo obvezno dostaviti i sljedeće podatke: broj riječi u pismu, ime i prezime učenika, datum rođenja, adresu stanovanja, broj telefona, ime i prezime nastavnika materinjeg jezika, naziv i adresu škole, broj telefona

8. Datum zatvaranja natjecanja: 1. ožujak 2010.

9. Do ovog datuma pismo s naznakom "Natjecanje u pisanju pisama" treba poslati na jednu od adresa:

HRVATSKA POŠTA d.o.o. Mostar
Sektor za marketing i odnose s javnošću
Tvrtka Miloša b.b.
88000 Mostar

JP BH POŠTA d.o.o. Sarajevo
Služba za pravne, kadrovske i opće poslove
Obala Kulina bana 8
71000 Sarajevo

POŠTE SRPSKE a.d. Banja Luka
Služba za odnose s javnošću
Kralja Petra I. Karađorđevića 93
78000 Banja Luka

10. Svi učenici osnovnih škola imaju pravo sudjelovanja na natjecanju. Ukoliko škole prethodno naprave selekciju pisama, molimo da u jednoj omotnici ne šalju više od tri pisma.

11. Pisma koja nisu u skladu s propozicijama natjecanja neće biti uzeta u obzir.

12. Nagrade: Stručni žiri će odabrati predstavnika BiH na međunarodnom natjecanju i izdvojiti posebne pohvale i nagrade za još devet učenika.
Troje učenika bit će nagrađeno novčanim nagradama (1. mjesto 500 KM, 2. mjesto 300 KM, 3. mjesto 200 KM), a njihovi nastavnici materinjeg jezika s po 100 KM. Narednih sedam učenika dobit će mp4 player, a autori svih odabranih radova dobit će poklon pakete sva tri poštanska operatora u BiH.
Imena nagrađenih učenika bit će objavljena u dnevnim novinama uz Svjetski dan pošte. Pobjedničko pismo bit će objavljeno na web stranicama poštanskih operatora u BiH. Nagrade na državnoj razini bit će uručene na prigodnoj svečanosti u Banja Luci, u listopadu 2010. godine, uz Svjetski dan pošte.

13. Izbor najljepšeg pisma na međunarodnoj razini: Sva pobjednička pisma na državnoj razini Svjetska poštanska unija će poslati Organizaciji UN-a za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) čiji će stručni žiri izabrati tri najbolja za zlatnu, srebrnu i brončanu medalju, i još najviše pet pisama za posebne pohvale i nagrade.

14. Od uključivanja bosanskohercegovačke djece u ovo Međunarodno natjecanje u naše poštanske uprave dostavljene su tisuće pisama. Mnoga izvanredno napisana pisma nisu sudjelovala na natjecanju jer nisu poštivana pravila natjecanja čiji je cilj potaknuti umijeće pisanja pisama i zato sastavi trebaju uključivati sljedeće elemente pisma:


ADRESA POŠILJATELJA (može biti izmišljena)
Ime i prezime
Ulica i broj
Poštanski broj i ime grada
Ime države
Datum

POZDRAV
Na primjer: Dragi... (prijatelju, gospodine i sl.)

TEKST PISMA

ZAVRŠETAK
Na primjer: S poštovanjem, uz pozdrav, s ljubavlju, itd.

POTPIS
Ime osobe koja je poslala pismo (može biti izmišljeno)

15. Posebna napomena

Informacije o natjecanju u pisanju pisama možete dobiti i putem telefona 036/445-091, 033/252-627, 051/215-886 ili na web stranicama: www.post.ba, www.posta.ba, www.postesrpske.comKonkurs časopisa Naš Trag (do 01.01.2011.)Stalno otvoren konkurs časopisa Naš Trag (do 01.01.2011.)
Javila nam se Tamara, jedan od urednika časopisa za književnost, umetnost i kulturu "Naš Trag" iz Velike Plane, sa obaveštenjem da primaju literarne i strip radove koji bi, ako prođu selekciju, bili objavljeni u časopisu. Možete ih slati na adresu Biblioteka “Radoje Domanović”, 11320 Velika Plana, Kosovska 17 sa naznakom “Za Naš Trag” ili na email: rdbib@verat.net, nastrag@verat.net ili petelin@drenik.net.

Pričigin - natječaj za kratku priču 2010.


Do 20. veljače 2010. traje nagradni natječaj za kratku priču kojeg raspisuje Festival pričanja priča Pričigin, kojiće se od 24. do 27. ožujka 2010. godine po četvrti put održati u Splitu.

Pravo natjecanja imaju svi građani Republike Hrvatske i građani iz inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom. Natječaj je javan. Autori uz priču trebaju napisati svoje puno ime i prezime, telefon i adresu, poslati fotografiju i kratke podatke o svom životu i radu. Priče pod pseudonimom ne ulaze u konkurenciju.

Priča može imati najviše 150 redaka ili 9000 znakova (s prazninama). Neće se uzimati u obzir ulomci iz većih proznih cjelina ili već objelodanjeni radovi.

Priče treba poslati na pricigin@pricigin.hr ili spremljene na disketi / CDu na adresu Festival pričanja priča 'Pričigin' – za natječaj, MKC Split, Savska bb, 21000 Split.

Priče se ne honoriraju. Popis svih priča pristiglih na natječaj naći će se na www.pricigin.hr. Od strane žirija odabrane priče bit će po svršetku Festivala objavljene u zasebnom zborniku, te na www.pricigin.hr uz ime i fotografiju autora. Autori prve tri priče stječu pravo ispričati ih u sklopu jedne od večeri Festivala. Ostale usmene ili pismene informacije ne dajemo.

Ćirilica - slovo srpskog lica


Društvo za očuvanje ćirilice i srpske kulturne baštine "Žubor Mlave", iz Petrovca na Mlavi, raspisuje
KONKURS POEZIJE
Ćirilica - slovo srpskog lica

U konkursu imaju pravo učešća sva punoletna lica, koja stvaraju na srpskom jeziku.

Konkurs je tematskog karaktera (ćirilica, srpska kulturna baština, nasleđe)


Pesnici mogu učestvovati sa najviše 3 pesme, koje treba dostaviti u 3 primerka, otkucane ćiriličnim pismom, na pisaćoj mašini ili računaru, potpisane šifrom i sa rešenjem šifre u posebnom, zatvorenom kovertu, najkasnije do 31. marta 2010. godine, na adresu:

Društvo za očuvanje ćirilice i srpske kulturne baštine "Žubor Mlave"
(Jovan D. Petrović),
12300 Petrovac na Mlavi, Ulica Branislava Nušića br. 1.

Najuspešnije pesme, prema odluci Komisije, konkurisaće za nagrade Zlatno slovo, Srebrno slovo i Bronzano slovo, a još šest radova dobiće specijalne pohvale. Takođe, najuspešnijima biće dodeljene i prigodne nagrade.
Dodela priznanja, prema naknadnim informacijama, biće izvršena na finalnoj manifestaciji, u drugoj polovini maja 2010. godine, kada će biti promovisan i zbornik Festivala.


Konkurs za nagradu “ZLATNO SLOVO”


Časopis za književnost umetnost i kulturu “AKT” iz Valjeva raspisuje Treći konkurs za nagradu ZLATNO SLOVO. Nagrada se dodeljuje za najbolju knjigu najkraće proze objavljenu na srpskom jeziku u 2009. godini. Konkurs je otvoren do 1. februara 2010. godine. Potrebno je poslati tri primerka knjige na adresu:
Časopis za književnost, umetnost i kulturu “AKT”
Za nagradu “Zlatno slovo”
Naselje 27. novembra 10/1
14 000 Valjevo


Radio čita vaše priče


Radio SC ima otvoren natječaj za emitiranje proznih i drugih sadržaja na svojim radiovalovima. Šaljite!

Radio čita vaše priče

Radio čita vaše priče dio je Kulturno Imperijske inicijative koja raspisuje otvoreni natječaj za emitiranje vaših proznih (i inih) sadržaja na radiovalovima Radija SC.

Šaljite na radio@sczg.hr (s naznakom 'za Radio čita vaše priče') najbolje od vaše proze i poezije, a oni će je koncepcijski oblikovati, oglazbiti i eterizirati...
Neka vaše priče ožive...

Vaše posteve prijavljujte na radio@sczg.hr (s naznakom 'za Radio čita vaše priče'). Tekstovi se ne honoriraju, a bit ćete unaprijed obaviješteni o njihovom čitanju.

Na vaše priče čekaju: Herr Siniša Bahun und Fräulein Adriana Šnajder.
Dramarama

Kulturni Imperij Radija SC raspisao je otvoreni natječaj za radiodrame! Potražuju sve vaše književne, tradicionalne i novokomponirane, kreativne oblike.

Dramarama

Svoje radiodrame pošaljite na radio@sczg.hr (s naznakom 'za Dramaramu') - ispišite ih, oblikujte i pošaljite – oni će najbolje, najinovativnije, najneočekivanije postaviti u dostojan eterski signal, režiran i emitiran.

Vaše posteve prijavljujte na radio@sczg.hr (s naznakom 'za Dramaramu'). Tekstovi se ne honoriraju, a bit ćete unaprijed obaviješteni o njihovom čitanju.


Blogotron

Zauzmite tron. BlogoTron! Radio SC proglašava blog-natječaj otvorenim i baca rukavicu u lice svim poznatim i manje poznatim blogerima.

Blogotron

Prvenstvo svih prvenstava, boj među bojevima – dokažite da je pero oštrije od mača.

Prijavite svoje posteve (neovisno o tematici) na radio@sczg.hr (s naznakom 'za Blogotron') i ostvarite priliku da se vaš tekst javno pročita, a na kraju mjeseca čekajte rezultate glasova publike i stručnog žirija. Bez obzira pišete li priče, komentare na sadašnjicu, poeziju ili osvrte – Radio SC pomoći će vam da postanete zvijezda internetskih valova, barem na jedan mjesec, jer na kraju sezone čeka vas ultimativni BlogoDvoboj koji od vas može učiniti Kralja Blogocarstva!

Vaše posteve prijavljujte na radio@sczg.hr (s naznakom 'za Blogotron'). Tekstovi se ne honoriraju, a bit ćete unaprijed obaviješteni o njihovom čitanju.


Književni natječaj Pasionske baštine

- Prijava: 01/03/2010

Književni natječaj
Pasionske baština

prijava: 01.03.2010

organizator: Pasionska baština,
Društvo hrvatskih književnika

url: http://www.dhk.hr


Pasionska baština i Društvo hrvatskih književnika raspisuju natječaj za
književno djelo na temu Muke Kristove ili na temu, široko shvaćene,
općeljudske muke. Prijave za sudjelovanje primaju se do 1. ožujka 2010.
godine.

Prosudbeno povjerenstvo, koje će imenovati Društvo hrvatskih književnika i
Pasionska baština, nakon pregleda pristiglih radova, izabrat će one koje će
predložiti za tri nagrade. Sve tri nagrade (novčane) podrazumijevaju pravo
organizatora natječaja da nagrađena djela objavi.

U obzir dolaze do sada ne objavljena književna djela, i to: roman, veća
pripovijetka, drama, poema, te zbirka stihova.

Rezultati će javnosti biti priopćeni 31. ožujka 2010. godine u 12,00 sati u
prostorijama DHK-a. Rukopisi se ne vraćaju.

Radove možete poslati na adresu:
Udruga pasionska baština
Barutanski breg 20
10000 Zagreb
Časopis Znak - konkurs za radove

ZNAK, časopis studenata Filološkog fakulteta za književnost i kulturu, poziva mlade autore/ke, starosti do 35 godina, da pošalju svoje radove iz sledećih oblasti:

- poezija, proza, drama
- esej
- književna kritika i drugi tekstovi o kulturi
- prevodi

na adresu casopisznak@hotmail.com

Književni konkurs Fantastika u peru


Internet časopis Helly Cherry raspisuje stalan konkurs za kratku F, NF, H priču (do tri kucane strane), pesmu, aforizam i haiku. Uz radove, koji mogu biti prethodno objavljivani, slati biografiju. Radove slati na adresu: hckonkurs@gmail.com Više o časopisu Helly Cherry pogledajte na www.hellycherry.co.nr

Нема коментара: